Vložil Honza79, 21. Únor 2016 - 20:15

Ano, omlouvám se, to jsem zapomněl napsat, každy kdo je pripojen má svuj vlastni merak, a meri se v GJ. Dosud se to počítalo tak, že kdo co protopil, to dostal rozuctovano. Letos od 1.1. jsme museli zmenit firmu co nám dela vyučtovaní a dohromady nikdo neví jak to delat. První firma rekla, že u nas to aplikovat nelze, když mame každy jiny druh otopu a pak byvalý spravce udajne kontaktoval nejakou firmu co to měří a ti mu rekli at se to platí dle toho co jsem psal. Me prijde divné uctovat pomernou čast tepla nekomu, kdo neni pripojen vůbec nebo je pripojen a má nula GJ, jelikož topí eletkrinou (primotop) nebo pevná paliva.

Rozumím tedy tomu dobre, že kdo neni pripojen, nebo má na měřaku 0, tak si platí vse sám co protopí? Me proste prijde divné, že lidé co si topí pevným palivem maji mezi sebe rozpočíst dálkové teplo, naopak oni topí naplno a nemuseji regulovat a tím pádem také by meli ostatní prispívat jim.

Je zde návrh byvalého člena, který delal vyučtovaní a díky věku to predal firme, že se rozuctuje 30 nebo 40 % (dle schuze) vsem, i tem kdo tím netopí a zbytek podle měřáku.

Právě nevím, jelikož jsou pripojeni krom jednoho z 9 vlastníků vsichni jak to rozuctovat, protože ikdyž jsou pripojeni, tak tím netopí (zatím nebo proste nepotrebují, jen to maji pripojené). Je možné tedy ten kdo má na meraku 0 GJ, neco po nem chtít? Jsou lidé kterí tím topí treba měsic když odjednou a pak ti co jsou pripojeni 5 let a stale mají 0. Nerad bych jako předseda byl v konfliktu se zákonem a jelikož tomu nerozumím jsem moc rád že mi nekdo poradí. Děkuji moc

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.