Vložil lake, 17. Únor 2016 - 7:51

All, nechte laskavě těch fantazií. Neexistují žádné „pohledávky za vlastníky z titulu úvěru“. Jste skutečně tak zabedněný?

Naopak zcela jistě existují pohledávky SVJ za tehdejšími vlastníky jednotek z důvodu provedení oprav a „revitalizace“ domu. Částka je od počátku známa, je konečná a byla již uhrazena: vždyť zhotovitelé vystavili „faktury“, které SVJ již dávno proplatilo.

All, napište zde, jak švindlujete v účetnictví, když tyto náklady nemáte zavedeny jako pohledávku za vlastníky jednotek??? Vaše SVJ je dosud nevyzvalo k úhradě jejich dluhů?? Na co čekáte? Až se ty dluhy promlčí?

Jak se vám podařilo skrýt ten podvod v účetnictví? Kdybyste řádně zaúčtovali pohledávky za vlastníky, nemohla by vzniknout žádná „ztráta z předchozího období“.

Dalším podvodem je vykazovat jako náklad splátky jistiny úvěru, což nemůže nikdy být nákladem účetní jednotky. Vždyť přijetí úvěru nebylo výnosem účetní jednotky!!! To byly peníze z cizího zdroje. Vy to nedovedete rozeznat, že banka ty peníze napřed vašemu SVJ poskytla a teď se pouze bance vrací co je SVJ dlužno?

Navádíte k trestnému činu podvodu a trestnému činu zkreslování údajů o hospodaření a jmění. Pachateli jsou všichni členové výboru.

Připravujete mezitím další trestný čin podvodu a zpronevěry. To až jednotku nabude nový vlastník, hodláte jej uvést v omyl tvrzením, že má platit měsíčně zálohy na správu domu. Vy budete ty přijaté částky rovnou zpronevěřovat na úhradu vlastního dluhu SVJ u banky. Nabyvateli ovšem nesdělíte kam mizí zálohy, které skládá na budoucí opravy. Ten podvod se provalí teprve až se začne ptát co SVJ udělalo s jeho zálohami, a zjistí, že SVJ je vytunelováno.

Dlužníkem za provedenou „revitalizaci“ je samozřejmě stále předchozí vlastník jednotky, ale na něm jste jeho dluh nikdy nezačali vymáhat, ani to nemáte v účetnictví zavedeno. To je nádavkem ještě porušení povinnosti k péči řádného hospodáře podle § 159 NOZ.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.