Vložil lake, 14. Únor 2016 - 1:26

Vážený Pominka, napřed si zjistěte, zda vaše stanovy vůbec umožňují odvolání člena výboru v průběhu volebního období. Podle toho se zařiďte. Jestliže stanovy toto neumožňují, pak jakékoliv „odvolání“ je nemožné. Jestliže stanovy toto umožňují, konejte podle stanov a podle zákona.

Podle Vašeho popisu se jeví, že nejednáte s péčí řádného hospodáře. Napsal jste, že už čtvrt roku víte, že smluvní správce neplní své povinnosti dle mandátní smlouvy a zadržuje veškerou dokumentaci SVJ od roku 2009. Jestliže neplní povinnosti, proč SVJ nekoná? Proč se nedožadujete, aby smluvní správce řádně plnil své povinnosti, případně proč jste ještě nevypověděli smlouvu o správě? Proč jste ještě nezačali hledat jiného smluvního správce?

Zadržování účetních dokladů je trestným činem zkreslování údajů o stavu hospodaření a jmění. Vy jste tento trestný čin dosud neoznámili? To je napomáhání trestnému činu. Nebo je to tak, že SVJ dosud prokazatelně nevyzvalo správce k vydání těchto dokladů a účetních knih? V tom případě si nestěžujte.

Pročpak tvrdíte, že člen výboru „neoprávněně několik let až do dne zjištění v lednu 2016 využíval společné prostory pro své soukromé účely“. Co na tom bylo neoprávněného? Vždyť společné prostory jsou zpravidla určeny ke společnému užívání. Nikdo však nemůže být nucen, aby je užíval proti své vůli, jestliže nechce. Pokud ten prostor nikdo jiný neužíval, dělo se to nejspíše proto, že nikdo jiný neprojevil zájem o užívání, a nevznesl v tomto smyslu žádný požadavek. Vy snad jste schopen prokázat, že vlastníkům jednotek bylo v užívání těch prostor bráněno? Jeví se, že šíříte pomluvu.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.