Odvolání členů výboru SVJ

Vložil Pominka (bez ověření), 13. Únor 2016 - 22:35 ::

Dobrý den. Jsem předsedou tříčlenného výboru SVJ a společně s jedním členem výboru SVJ po převzetí funkce jsme na podzim 2015 zjistili velmi závažné nedostatky v práci předchozího výboru a správce SVJ, týkající se finančních prostředků SVJ a využívání společných prostorů pro soukromé účely. Třetí člen v předchozím výboru SVJ již působil a teď bylo ještě zjištěno, že neoprávněně několik let až do dne zjištění v lednu 2016 využíval společné prostory pro své soukromé účely. Správce SVJ ignoruje nový výbor od jeho zvolení. Správce spolu s třetím členem výboru sepsali petici na odvolání předsedy a člena výboru SVJ a po podpisu několika vlastníků nám jí předali a žádají o svolání shromáždění. Správce mimo to, že své povinnosti dle mandátní smlouvy řádně neplní, ještě zadržuje veškerou dokumentaci SVJ od roku 2009 a odmítá jí vydat zdůvodu, že nemá účetnictví údajně „skompletováno“. Třetí člen zmanipuloval vlastníky jednotek ve svůj prospěch.

Potřebuji poradit, zda na shromáždění mám jako předseda výboru SVJ nechat odvolat celý výbor a nechat zvolit výbor nový. Máme svolání shromáždění nechat na vlastnících, kteří vyvolali naše odvolání. Jaké jsou klady a zápory těchto situaci, pokud máte někdo obdobné zkušenosti. Takto podrobně naše stanovy, které ještě nejsou upraveny dle NOZ, toto neřeší.

Děkuji.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.