Vložil lake, 13. Únor 2016 - 14:25

Pane Otto, je to jen jeden z mnaprostých právních i účetních nesmyslů, kterých je NOZ plný. Dám ještě další příklad: Prováděcí předpis k NOZ, nařízení vlády č. 366/2013 Sb., praví:

366/2013 Sb. § 16
(2) Příjmem společenství vlastníků jednotek nejsou příjmy plynoucí z nakládání se společnými částmi, a to i v případě, že jsou hrazeny na bankovní účet společenství vlastníků jednotek; (…).

To napsal naprostý blb. Jakmile totiž peníze dorazí na bankovní účet SVJ, stávají se příjmem SVJ. I kdyby snad nájemce nosil nájemné do pokladny, jde zase o příjem SVJ, který musí být zachycen v pokladní knize a plátce musí dostat potvrzení o příjmu.

Jediný způsob, aby byl dodržen nesmyslný požadavek z nařízení vlády, je ten, že nájemce bude odevzdávat nájemné v zalepené obálce. SVJ bude tyto obálky přebírat do úschovy a o těchto obálkách povede podrozvahovou evidenci. Nesmí však obálky otevřít a převzít peníze, které jsou uvnitř.

Autory nařízení vlády č. 366/2013 Sb. hledejte mezi ouředníky na Ministerstvu pro místní rozvoj. Ti ouředníci neznají ani účetnictví, ani ekonomiku, ani zákony tohoto státu. Paní Klainová zde v jiné diskusi poznamenala, že si nejspíše popletli příjmy a výnosy.

A my bychom se jejich pitomostmi měli vážně zabývat, a dokonce se jimi řídit??? Vždyť ono to ani nejde …

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.