Vložil páčko (bez ověření), 18. Leden 2016 - 12:27

Ježiš Jasoni tak se nečil, já ti teda vodpovim – já nevim. Ten zákon jsem nepsal a fakt nemám šajna co tim chtěl básník říct. Navíc mě eště napadá varianta číslo 5 pro tvůj příklad a to od 15.ledna 2016 (případně s mejma 30 dnama od 14.2.2016) do 30.4.2017 teda 23.550 nebo 22.050 Kč s tim že ty průběžný změny se už nenačítaj znova.

S tvojí variantou jedna nesouhlasim a nebudu. Povinnost bezodkladnýho hlášení změn počtu vosob je dle mýho v zákoně kvůli tomu aby SVJ mohlo upravit vlastníkum zálohy na novej rozsah dodávek aby pak mělo na faktury. Čili nahlášení změn za celej rok dozadu až v prosinci pro účel konečnýho rozúčtování je platný jak mrtvýmu zimnik a já bych to jako záměr zákonodárce nebral.

Dokud na to nebude judikát tak se fakt nedozvíme co budou soudy schopný zkousnout. Vosobně jsem přesvědčenej že žádnej soudce pokutu 131.000 nebo 118.600 Kč nepřiklepne. Ale můžu se mejlit. Takže ti můžu říct maximálně jak bych to řešil já. A já bych to řešil individuálně podle toho jaká by mi vznikla škoda nebo problém aby trest odpovídal zločinu.

Takže u tvýho příkladu pokud by šlo o maníka co měl zálohy na dvě vosoby, vykop manželku a pak jí vzal zpátky a několikrát to zvopakoval tak bych se na pokutu asi vybod úplně, protože von platil zálohy buď stejný nebo větší než jaký měl a nikomu tim neublížil. Podobně pokud by tam po výkopu manži natáh milenku s dítětem a v celkovým součtu osoboměsíců by to plus mínus ty dva dalo.

Jinačí situace by byla kdyby tam pokaždý přitáh dalšího bezdomovce a v konečným devítičlenným osazenstvu by furt platil zálohy na jednu vosobu. Kdyby mi to rozbouralo cashflow a já musel dělat ňáký harakiri abych měl na faktury nebo by se vošíval u nedoplatku, tak bych fakt měl cukaturu mu tam těch 118.600 Kč napálit a ani soudem bych se pod těch 22.050 Kč ukecat nenechal.

Slitování bych neměl ani kdyby mi najednou po předání vyúčtování přiběh někdo s tim že nebude platit elektriku za tři vosoby když tam vod ledna byli jeden nebo dvá. Páč to znamená předělat, znova vytisknout a znova roznést a rozeslat padesát vyúčtování za celej barák a za to nejsem placenej abych dělal vola někomu kdo se po roce a čtvrt probere.

Takže asi jo, mluvíš k dubu. Žádnou jednoduchou odpověď nemam a metodu co bych byl s čistym svědomim ochotnej a schopnej aplikovat univerzálně neznam. Ale kdybych měl hlasovat tak bych za nejzákonnější a nejrozumnější považoval tu z mýho dnešního prvního odstavce.

A jako bonus tu mám další příkládek: Nahlášeno je 5 osob. V půlce června se jedna přistěhuje a počátkem srpna jiná odstěhuje. Vlastník to nahlásí 31.12. Napálíme pokutu za dvě nenahlášený změny od 15.6. do 31.12. (teda mezi 8450 a 17550 Kč podle použitý metody) i když od 1.sprna byl nahlášený počet osob správný? Nebo jenom 850 až 2350 Kč za ty dny kdy to bylo blbě? Nebo jak jinak?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.