Vložil lake, 15. Leden 2016 - 8:09

Krátká odpověď tazateli:
Máte mít odsouhlasená pravidla pro poskytování služeb, včetně způsobu stanovení výše záloh a frekvence plateb. Pak nebude prostor pro experimenty ze strany SVJ.

Dlouhá odpověď tazateli:
Pokud chcete zachovat měsíční frekvenci plateb, nic vám nebrání schválit si konečně pravidla poskytování služeb. To je přece první krok k jakémukoliv právnímu vztahu. V normálním životě je vždy smlouva/dohoda to první a nejdůležitější. Žádný dodavatel elektrické energie, plynu, vody, tepla či čehokoliv jiného nezahájí dodávky, dokud s odběratelem nesjedná podrobnosti o platbách. Probuďte se konečně a začněte se chovat jako odběratelé služeb a ne jako malé děti. SVJ je váš sluha, ne pán.

Poznámka k frekvenci plateb:
Z hlediska celkové částky je úplně jedno, zda budete hradit zálohy 2000 Kč měsíčně (např. do 15. dne měsíce), nebo budete hradit zálohy 6000 Kč čtvrtletně (15. února, 15.května, 15.srpna, 15.listopadu). Rozdíl je ovšem v cashflow, dojde k nerovnoměrnému čerpání; vlastník by musel mít v únoru, květnu, srpnu a listopadu na kontě o 2000 Kč více než při pravidelných měsíčních úhradách. Někomu by to mohlo činit potíže. Na druhou stranu -Vám i SVJ se sníží počet bankovních transakcí na třetinu.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.