Vložil Dotaz (bez ověření), 15. Květen 2016 - 14:47

Koupili jsme byt, o dluzích dosud nic nevíme, SVJ nám to řekne až po proběhnutí zápisu do KN a prodejce nic neví a nesdělil/nepřiznal.

Pokud bude na domě (vlastně na původních majitelích) úvěr, což se dozvíme až ex. post viz výše, neurčité platby do FO platit nebudeme, do doby zjištění, na co FO jde…

Potud je to jasné. Ale co dál, až se ukáže, že úvěr resp. splátky připadající na jednotku do budoucna budou třeba 100 tisíc? Jakým způsobem přiměji SVJ nebo původního vlastníka k úhradě, dokud má peníze za byt?

Kdo by chtěl nebo uměl za odměnu (za čerstva) poradit, anebo je pravnik a chce si to vyskouset, zda se to povede, ozvěte se nam na:
kvety (zavinac) atlas (tecka) cz

Podle inf. co se zde daji nalezt, tak zadny judikat dosud neexistuje, jen zamitnuti v podobných pripadech, protože dotycky byl asi drive clenem družstva před prevodem do OV a situace mu musela byt dobře znama… V tomto pripade, kdy kupujeme a nemame na vyber (protože zajemcu je mnoho a nikdo nic podobného neresi), tak nemame ani cas ani prostor zjišťovat něco, co vam jeden nechce (prodejce) a druhy pry nemůže (svj) rikat.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.