Vložil lake, 10. Leden 2016 - 20:19
  • Věruška napsala: „Myslím, že mik-ros ani netušili, že jim vzniká závazek, o kterém by měli říkat tu čistou pravdu.“

Máte to úplně popletené. Panu mik-ros skutečně vznikl závazek, ale ten se netýká nabyvatele jednotky. Týká se pouze pana mik-ros. Je tedy absurdní očekávat od pana mik-ros, že bude bez důvodu informovat kupujícího o všech svých závazcích a dluzích. Nebyla to jeho povinnost.

  • Naopak, kupující si měl ve svém vlastním zájmu zjistit zda SVJ není zdluženo, a pokud ano u koho a o jaké částky jde. Kupujícího to nezajímalo.
  • Měl si zjistit, zda existují neuhrazené pohledávky SVJ za jinými osobami, kdo dluží, v jaké výši, a jak se SVJ daří své pohledávky vymáhat. Kupujícího to nezajímalo.
  • Mohl zajisté požadovat o nahlédnutí do dokladů SVJ; z nich by ihned zjistil, že SVJ je zadluženo u banky na obrovskou částku, ale se svými dlužníky nejen že nesjednalo žádné smlouvy o splácení, ale ani je dosud nevyzvalo k úhradě jejich dluhů. Kupujícího to nezajímalo.
  • Mohl lehce zjistit, že v účetnictví SVJ se švindluje a že členové výboru podvádějí vlastníky a tunelují účet SVJ. Kupujícího to nezajímalo.

Vícekát jsem zde upozorňoval jak kupovat byt: http://www.portalsvj.cz/stitky/…. Když se kupující zachoval naprosto lehkomyslně, nelze z toho vinit pana mik-ros.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.