Vložil Petrpredseda, 16. Prosinec 2015 - 20:59

Jsme SVJ 2000. První byty byly převedeny po tříletém velkém boji menšiny proti představenstvu (a pak až proti členské schůzi) v roce 2011. Po převodu ustanovení SVJ neproběhlo. SVJ vzniklo ze zákona doručením oznámení KN třetímu zapsanému vlastníkovi.

Náš byt byl jen dalším převedeným v pořadí nicméně až v roce 2014 – pod tlakem NOZ jsme přinutili BD k napravení nezákonosti (zápis do KN nebyl možný dokud není prokázán vznik SVJ) a tak vznikly stanovy a byl zvolen výbor.

Jelikož představenstvo BD se nacpalo i do výboru SVJ (já to tehdy ještě nemohl ovlivnit), byl odsouhlasen i stejný správce jako u BD (další SBD).

Jednání jsou těžká – předseda vždy lže a manipuluje tak aby to vyhovovalo jemu. Je trošku autokratický. Já si vždy vezmu slovo a vysvětlím na věc svůj pohled (informace čerpám ze stanov, zde z portálu a ze zákonů, dále používám zdravý selský rozum) a lidé mi naslouchají a nakonec spíše podpoří mou myšlenku než předsedovu. Předseda mnohdy chybuje i ve znalosti vlastních stanov. A tak se pomaličku suneme vstříc světlým zítřkům.

Ale je to náročné. Jedna strana jen lže a manipuluje – druhá dělá konstruktivní opozici a shání pravdivé informace po večerech čtením zákonů, norem, zkušeností jiných BD a SVJ.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.