účtování v SVJ, kde má 80% podíl BD

Vložil Petrpredseda, 15. Prosinec 2015 - 13:34 ::

Dobrý den,

BD vlasnilo dům A (18 jednotek) a dům B (12 jednotek). Dům A se stal SVJ (má stanovy i IČ a také vlastní účet). Dům B zůstal beze změn. V obou domech je stejná vládnoucí garnitura ve výboru i v představenstvu. V nově vzniklém SVJ žádáme o převedení alikvotní částky z dlouhodobého fondu na opravy ze staré struktury 60% pro SVJ na dům A a 40% pro BD na dům B a také o oddělené účetnictví.

Jednáme správně pokud žádáme o celkovou a hlavně účetní správu domu A s 18 jednotkami (4VL a 14BD) nezávislou na účetnictví domu B (12jednotek BD).

Předseda tvrdí, že povede 4byty jako SVJ a zbytek bytů napříč oběma domy jako BD. Podle mě je to paskvil a netransparentní a neprofesionální řízení obou domů.

Ve stanovách je uvedeno, že všichni vlastníci přispívají tedy 4VL plus BD má vlastnictví k 14 jednotkám a mě z toho vychází, že tedy všichni platíme na jeden účet a to SVJ v rámci domu A. Dům B neřeším, ten si jede podle BD.

Děkuji za případné komentáře zkušenějších. Hezký den

Petr

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.