Vložil AnonymousR. (bez ověření), 22. Listopad 2015 - 16:24

Můj předpis záloh (tak to nazývám já)a také to odděleně hradím už dva roky (záloha na služby+dlouhodobá záloha na opravy)předpis příspěvku neobsahuje,ale stanovy máme vzorové a tam je povinnost platit příspěvky, zálohy na služby a nedoplatky z vyúčtování.

Ve skutečnosti ten můj předpis vypadá tak, že dlouhodobá záloha na opravy je součástí celého předpisu ve výši Kč xyz a externí správce jej nazývá „Změna služeb poskytovaných s užíváním bytu“. V upomínkách,které jsou předávány právníkovi je uváděno, že dlužím za úhrady plnění poskytovaná s užíváním bytu.

Po uskutečněné opravě střechy vznikl náklad.Když platbu příspěvku v předpise (z roku 2013)nemám, musí výbor vystavit výzvu na platbu mého podílu příspěvku, kde uvede konkrétní částku a splatnost této částky?

Souvisí povinnost uhradit příspěvek se skladbou položek v předpise plateb?

Externí správce mi zasílá předžalobní upomínky na dopisech s hlavičkou SVJ, podepsané předsedou bytového družstva a s razítkem bytového družstva.

Ta konečná částka za opravu střechy a její zateplení je sporná právě v rozsahu provedených prací,protože ke změně projektu nedošlo a rozdíly proti projektu vznikly.Zaplacené faktury nejsou podloženy podepsanou smlouvou o dílo(vše řádně vyžadováno).

V současné době má SVJ rezervu na podíl asi 6,0575.Vyúčtování správy na vlastníka SVJ neprovádí(kaž­doročně požaduji),rozpočet na 2014,2015,201­6 není,stejně jako plán oprav, popř. schválená není jakákoliv oprava do budoucna.

Oprava střechy byla v původním plánu a měla být hotova v r. 2014. Záloha na dlouhodobou opravu je stále v původní výši, tj.cca Kč 0,2730 na podíl za měsíc.

Jaký další postup budu volit?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.