Vložil lake, 6. Listopad 2015 - 11:35

Pane Zdenku, teď tedy tvrdíte něco úplně jiného než jste napsal prve.

Napřed jste tvrdil, že prokazovat musí vlastník jednotky. Teď tvrdíte totéž co já: že naopak prokazovat musí právnická osoba. Prokazuje na základě svých vlastních dokumentů, které má v držení a které jste zde pěkně vyjmenoval: zápis s prezenční listinou, záznam z jednotlivých rozhodnutí/us­nesení, pozvánka, program shromáždění a podklady.

Negativní tvrzení přece prokazovat nelze! Už jsem to zde napsal. Vy také nejste povinen prokazovat negativní tvrzení že jste neznásilnil třináctiletou školačku, i kdybych to o Vás začal tvrdit. Naopak: budu to já, kdo bude povinen prokázat soudu pozitivní tvrzení o znásilnění. Jinak by šlo z mé strany o pomluvu.

Je to vždy právnická osoba, která je povinna předložit důkazy o skutečnostech, které tvrdí. Tvrdí-li společenství, že shromáždění se uskutečnilo a přijalo usnesení, které je pro vlastníka závazné, pak je to jen samo společenství, kdo je povinen taková tvrzení prokazovat.

Buď předloží důkazy povinně na výzvu soudu, nebo je předloží z vlastní vůle, aby vyvrátilo opačné tvrzení vlastníka jednotky. Je Váš problém, že nerozumíte dostatečně právu.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.