Vložil Josef Soukup, 12. Říjen 2015 - 22:56

Předpokládám, že sušárna je společnou částí nemovitosti. Když ji SVJ prodá, přestane existovat jako společná část. To bude mít za následek, že se změní podíl vlastníků na společných částech. To je tak velká změna, že ji bude muset projednat nejen výbor, ale také zasedání shromáždění vlastníků (= domovní schůze). S Vaším záměrem budou muset souhlasit všichni vlastníci jednotek. Stačí aby jeden nesouhlasil a prodej nebude možný.

Za této situace není problém v tom, jak napsat žádost, ale problém je v tom, jak přesvědčit všechny vlastníky, aby vám sušárnu prodali. Určitě to bude chtít před podáním žádosti absolvovat řadu osobních jednání s výborem i s vlastníky.

Osobně bych žádost formuloval např. takto.

Adresa: SVJ, k rukám předsedovi výboru (popřípadě předsedovi společenství)

Věc: Zájem o koupi sušárny

Vážený pane předsedo, mám zájem o odkoupení sušárny. Sušárna se léta nepoužívá, takže představuje zbytečné výdaje pro společenství. Její prodej by byl pro vlastníky výhodný, protože by se jim snížily příspěvky na dlouhodobé zálohy. Za sušárnu nabízím 1.000.000.- Kč. To je další výnos, který by bylo možné využít ve prospěch péče o dům a pozemek.

Prosím o Váš názor.

S pozdravem Lucie.

JoSo

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.