Vložil lake, 11. Říjen 2015 - 14:14

Korky, přestaňte zde zmatkařit a přestaňte pana Kosťu uvádět v omyl. Nikdo mu neradí, aby se obrátil na soud. To pouze Vy naznačujete takovou pitomost.

Moje rada pro pana Kosťu zní, aby odmítl příslušnou část předpisu plateb, jestliže obsahuje názvy neuvedené v zákoně. Moje rada je úplně srozumitelná a jednoznačná. Soudy jste do toho začal plést Vy – a nejde o případy, které by se týkaly pana Kosti. Vy jste zde pouze citoval případ, kdy jak SVJ, tak vlastník jednotky používali svorně nesprávný a nesmyslný název.

V případě pana Kosti je tomu zcela jinak. Příslušná část předpisu plateb je nesprávná. Takže pro pana Kosťu nemá právní účinky. Jestliže podá „reklamaci“, to jest oznámí písemně SVJ (s doručenkou), že tuto část předpisu považuje za neplatnou, pak je prostě pro něj neplatná.

V případném soudním sporu se použije NOZ:

89/2012 Sb. § 557
Připouští-li použitý výraz různý výklad, vyloží se v pochybnostech k tíži toho, kdo výrazu použil jako první.

V tomto případě dokonce použitý výraz ani nepřipouští jiný výklad, protože zálohy jsou pro SVJ cizím zdrojem a plátce má vůči SVJ pohledávku, kdežto fond právnické osoby by se tvořil z vlastních zdrojů právnické osoby. To se soudu prokáže například zněním předpisů o účetnictví. O právních předpisech nemůže soud judikovat, že neplatí.

Kdyby SVJ snad v předpisu plateb použilo nějaký sporný výraz – například „fond orpav“, „úhrada za byt“, nebo „nájemné“, nebo „splátka Wustenrot“, pak soud by byl povinen vyložit toto označení v neprospěch toho, kdo sporný výraz použil jako první.

Čili rozsudek by musel znít ve prospěch pana Kosti, či obecně ve prospěch každého, kdo požaduje aby předpis plateb byl bezchybný a obsahoval pouze správné výrazy, souladné se zákonem, jejichž význam je nepochybný a jednoznačný.
-----------------------------------------------------------------------

Vy, pane Korky, se snažíte uvést tazaztele v omyl. Jste ďáblův advokát. Snad ze zlomyslnosti, snad z neznalosti. Vracíte se tvrdošíjně ke zcela jinému případu: kdy obě strany se spolu shodly na nesprávném a protizákonném označení nějaké platby. Už jsem zde dvakrát vysvětlil, že soud je povinen takovou protizákonnou dohodu respektovat, viz NOZ:

89/2012 Sb. §1
(2) Nezakazuje-li to zákon výslovně, mohou si osoby ujednat práva a povinnosti odchylně od zákona; zakázána jsou ujednání porušující dobré mravy, veřejný pořádek nebo právo týkající se postavení osob, včetně práva na ochranu osobnosti.

Tento případ však nemá s panem Kosťou nic společného. Zbytečně mlátíte prázdnou slámu, zbytečně odkazujete na rozsudek, který ani neobsahuje co jste tvrdil.
---------------------------------------------------------------------------

Pane Kosťo, má rada je jednoduchá a jediná správná: Nazývejte věci pravými jmény, určitě a srozumitelně, a vyžadujte totéž od ostatních účastníhů právního vztahu. Braňte se od samého počátku vůči nesprávným výrazům, nesprávným označením, braňte se jakýmkoliv nejasně a nesrozumitelně označeným položkám.

Pamatujte, že čert vždy odnesl jen toho, kdo napřed podepsal úpis vlastní krví. Jestliže ten úpis nepodepíšete a nezačnete platit podle vadného předpisu, nemá nad Vámi peklo žádnou moc. Nesmíte prostě udělat ten první vstřícný krok vůči zlu. Trvejte na Vašich právech, trvejte na bezchybném předpisu plateb.

Pana Korkyho vyslal na zemi sám Kníže Pekel, aby Vám a dalším čtenářům zamotal hlavu, aby Vás obalamutil svými lživými slovy a přiměl vás podepsat ten neodvolatelný úpis. Nedejte se. Nepodepisujte. Ohraďte se. Zlo bude poraženo, jestliže se mu Vy sám nevzdáte.

A pan Korky v zelené myslivecké kamizole zmizí jako v té pohádce: zableskne se, zakouří – a bude pryč, zpátky v pekle.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.