Vložil Pavel, 5. Září 2015 - 17:19

Vojtěchu,

že by posloužila rozvaha a příloha (o úplné účetní závěrce se nedá mluvit) nějakému kupujícímu je sotva možné.

Ale i kdyby to byla pravda, jako že není, tak nevím proč kvůli tomu musí 55 000 SVJ cosi ukládat do sbírky listin.

Pokud má budoucí případný kupující zájem o informace o našem SVJ může se obrátit na člena našeho SVJ a ten mu úplnou ÚZ poskytne nebo si ji vyžádá u výboru, pokud ji ztratil.

Podle mého názoru je to pouze další buzerace od státu s tím, že se vytvoří možnost sankcionovat SVJ za nesplnění povinnosti. A SVJ o nové povinnosti v drtivé většině ani neví a dozví se to často až na výzvu soudu.

V civilizovaných zemích se zveřejňují účetní závěrky u subjektů, které jsou obchodovány na veřejných trzích. To samozřejmě má význam.

Ale SVJ je soukromoprávní subjekt a jak hospodaří do toho po pravdě nikomu nic není, mimo členů SVJ. Navíc za ty roky co fungujeme jako SVJ se nikdo nikdy neptal na nějakou ÚZ, kterou jsme samozřejmě v souladu s právem nikam neukládali.

Že by při nákupu jednotky kupujícího zajímala ÚZ odhaduji na promile a méně případů. Přesto budu muset každý rok vypalovat CD, abych ukojil státní moloch. Ten na novou agendu přijme množství dobře placených soudních úředníků, kteří budou ÚZ vkládat do systému a kteří budou kontrolovat a vymáhat plnění povinností. Opět se trochu sníží nezaměstnanost.

Hezký den!

Pavel

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.