Vložil lake, 1. Září 2015 - 11:53

Pane _SVJ_, netřeba studovat „hasičské předpisy“.

Podle § 103 zákona č. 186/2003 Stavební zákon platí, že „(1) Stavební povolení ani ohlášení stavebnímu úřadu nevyžadují (…) d) stavební úpravy, pokud se jimi nezasahuje do nosných konstrukcí stavby, nemění se vzhled stavby ani způsob užívání stavby, nevyžadují posouzení vlivů na životní prostředí11) a jejich provedení nemůže negativně ovlivnit požární bezpečnost stavby a nejde o stavební úpravy stavby, která je kulturní památkou,“ (…).

Z uvedeného plyne a contrario, že stavební úpravy, jejichž provedení může negativně ovlivnit požární bezpečnost, vyžadují minimálně ohlášení stavby Stavebnímu úřadu. O tom, zda provedení stavby negativně ovlivní či neovlivní požární bezpečnost, nebude rozhodovat ani projektant, ani stavebník. To rozhodne Hasičský záchranný sbor na základě projektové dokumentace stavební úpravy, jak už jsem napsal.

Při ohlášení stavby předloží stavebník závazné stanovisko HZS spolu s ostatními listinami. Na případný pokus o ohlášení stavby bez posouzení požární bezpečnosti stavby by měl Stavební úřad reagovat tak, že stavebníka vyzve k doplnění žádosti o chybějící stanovisko HZS, případně může rovnou žádost zamítnout a nařídí stavební řízení.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.