Vložil AsiTak, 30. Srpen 2015 - 23:15

Váš příspěvek je trochu „guláš“ problémů hodnocení hospodaření ukončeného roku a tvorby rozpočtu. Hodnotit lze rok 2014 a rozpočet (finanční a věcný plán) sestavit pro rok 2015, ale už je trochu pozdě.
Píšete „Rozpočet schválen nebyl,protože to byl cár papíru opakujících se položek čeho? bez uvádění příjmu“. Pokud jsou to položky předpisu plateb a částky tvoří výdaje roku 2015 za SVJ, pak je to správně, neboť z specifika SVJ plyne že výdaje se mají rovnat příjmům a proto příjmy uvádět je nadbytečné.
Pak řešíte problém hospodaření… „My vlastně vůbec nevíme kolik se na účet SV vybere na příspěvku atd. “ – údaje za SVJ a za položky předpisu plateb které se vyúčtují jsou obsaženy ve vyúčtování.
Přehled hospodaření za položky předpisu plateb bez vyúčtování (např. tzv. FO /DZ/) získáme požadavkem předložení roční bilance hospodaření (PZ, KZ a soupis položek příjmů a výdajů). Snaha změnit charakter položky na vyúčtovanou problém neřeší, neboť vyúčtování pouze netransparentní výdaje rozpočítá na vlastníky.
Příspěvek též potvrzuje skutečnost, že tomu nerozumíte a nebude to výmluva správce. Rozvaha 2014 obsahuje stavové údaje rozvažných účtů ke dni 01.01.2014 a 31.12.2014. Roz­počet 2015 obsahuje očekávané změny stavu výsledkových účtů za rok 2015, proto uvedené dokumenty nemají kauzální vazbu.
„Jak máme správci a výboru dokázat, že takhle to nejde?“ – asi organizovat „rychlokurz“ o hospodaření a rozpočtu SVJ.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.