Neumožnění vstupu do jednotky

Vložil Ondrej, 16. Srpen 2015 - 17:42 ::

Dobrý den, potřeboval bych poradit se situací majitele jednotky a člena SVJ. Přijali jsme nová pravidle týkající se oprav, prací v domě a přestavby/rekon­strukce bytového jádra. v Pravidlech se píše: Člen výboru SVJ má povinnosti určené v obecně závazných právních předpisech, těchto pravidlech a v rozhodnutích orgánů společenství, a to zejména: :a) uplatnění práva vstupu do jednotky v případě, že vlastník jednotky upravuje stavebně svou jednotku, včetně možnosti požadovat v odůvodněných případech předložení stavební dokumentace, pokud je podle jiných právních předpisů vyžadována, pro ověření, zda stavební úpravy neohrožují, nepoškozují nebo nemění společné části domu. i. Vlastník jednotky musí napsat oznámení s upřesněním, o jakou stavební úpravu se bude jednat, uvést přesnou adresu a číslo bytu. ii. Při přestavbě bytového jádra je nutnou součástí žádosti také statistické posouzení, které je oprávněna vystavit pouze osoba, která má k této činnosti oprávnění.

b)oznámit společenství předem provádění stavebních úprav v bytě a umožnit přístup členům výboru SVJ i jím přibraným třetím osobám do bytu na základě předchozí výzvy společenství vlastníků pro ověření, zda jím prováděné stavební úpravy neohrožují, nepoškozují nebo nemění společné části, a to i opakovaně.

Otázka tedy je jak dále postupovat pokud majitel jednotky při úpravách v bytové jednotce neumožní přístup do bytu a ani výbor neseznámí se stavebními úpravami v jednotce. Jak jako výbor pak můžeme vědět, že neprovádí „černou stavbu“ nebo prostě úpravy na které je třeba stavební povolení?!

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.