Vložil Bývalý družstevník (bez ověření), 26. Červenec 2015 - 11:46

Děkuji za odpověď.

Žádný souhlas jsem nedal. Nemohu s jistotou vědět, zda ostatní souhlas dali, ale silně o tom pochybuji. Vše okolo vzniku SVJ proběhlo v režii družstva. Zvolený výbor pak již jen podepsal s družstvem připravenou smlouvu o zajištění správy a vedení účetnictví a vše pokračovalo víceméně jako před tím. Nezměnil se ani předpis záloh, ani forma vyúčtování, ani způsob rozúčtování služeb, atd.

Družstvo ty vybrané DZO prokazatelně převedlo na účet 955. SVJ nezačínalo od nuly, což je zřejmé z předkládaných informací o stavu finančních prostředků SVJ. Žádnou nepoctivost nepředpokládám. Je mi jasné, že jsem zaspal. Nyní mi tedy nezbývá nic jiného než v dalším postupu mlčky předpokládat, že všichni vlastníci-věřitelé (včetně mne) s převodem závazku vyslovili souhlas.

Je tu však ještě jeden problém. SVJ převzalo zůstatek DZO jako celek, ale nedostalo informaci o výši dílčích závazků vůči jednotlivým vlastníkům. Výbor tvrdí, že dílčí závazky jsou neustále v poměru velikosti spoluvlastnických podílů a tedy stačí pracovat jenom se souhrnnou hodnotou. Pro toto tvrzení ale neexistuje žádný důkaz, naopak z určitých skutečností je zcela zřejmé, že tomu tak není.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.