Vložil coromoro (bez ověření), 30. Červenec 2015 - 19:45

Dobrý den, pro úplnost – jednalo se o opravě výtahu a o hypotéce, spojené s ním. Odsouhlasila se hypotéka dva miliony. Hned na poradě nám na závěr předsedkyně výboru řekla, že pokud by nám zbyly peníze, tak se pak můžeme domluvit na společném zasklení lodžií. Uběhlo cca 14 dní a na společné tabuli byla vyvěšena zpráva, že správkyni byla nabídnuta výhodná nabídka zasklení lodžií. Podotýkám, že s opravou výtahu by se mělo začít až v září, tudíž buď jsme měli od počátku špatné informace a cena hypotéky byla rovnou navýšena i o částku, která by umožňovala i společné zasklení, nebo budeme muset peníze doplácet. V domě je spousta důchodců, kteří nemají peněz nazbyt, někteří se cukali už s braním hypotéky na výtah. Nyní mám ale strach, že uslyší na zasklívání lodžií a že si neuvědomí, že ve finále jde pořád jen a jen o jejich peníze. V dohledné době se uvažuje i o výměně stupaček, netuším jaká je finanční rozvaha, ale stav je pry havarijní.

„…nyní se řeklo…, jsme ale neměli v plánu“: Znamená to, že shromáždění schválilo platně nebo ne v plánu oprav zasklení lodžií potřebnou většinou hlasů?

Ne, shromáždění nic neschválilo. Schváleny byly prozatím peníze jen na výtah. Buď ale byla tato částka navýšena a správkyně měla v úmyslu chtít zasklení lodžií a tu sumu si prostě samovolně navýšila. Nebo prostě máme na účtě už tolik peněz, že by z toho financování zasklení bylo možné. V tom případě ale měly být tyto peníze automaticky použity na výtah a doloženy částkou z hypotéky. Alespoň dle mně.

„…bychom ji nefinancovali z hypotéky“: Znamená to, že shromáždění schválilo platně nebo ne uzavření smlouvy o úvěru společenstvím vlastníků včetně výše a podmínek úvěru potřebnou většinou hlasů? (NOZ §1208/g3)

Hypotéka byla schálena platně. Ale jen na výtah. V domě se někteří vlastníci jednotek rozhodovali už dříve, že si lodžie nechají zasklít. Je to sice jen můj vlastní názor, ale přijde mi to nejnormálnější. Chci si zasklíz – zasklím si. Nechci – nezasklím. Financování taktéž volí každý dle svých možností. My jsme takto vtaženi opět do hypotéky, kterou bychom k zasklení lodžie určitě nevolili.

„…nejde o společné prostory…“: Skutečně nejde o společné části domu, které jsou ve výlučném užívání jednotlivých vlastníků podle prohlášení vlastníka?

přepíšu přesně text ze STANOV – doufám, že je to přesně ten text, který vysvětluje majetkové vztahy: SPOLEČENSTVÍ DÁLE ZAJIŠŤUJE SE SOUHLASEM VŠECH ČLENŮ SPOLEČENSTVÍ ZMĚNY STAVBY (NÁSTAVBY, PŘÍSTAVBY, PŘÍP. REKONSTRUKCE A MODERNIZACE)A ZMĚ­NY V UŽÍVÁNÍ STAVBY. K PŘIJETÍ USNESENÍ O PODSTATNÝCH ZMĚNÁCH TÝKAJÍCÍCH SE SPOLEČNÝCH ČÁSTÍ DOMU JE ZAPOTŘEBÍ SOUHLASU VŠECH VLASTNÍKŮ JEDNOTEK. JDE – LI O MODERNIZACI, REKONSTRUKCI, TAVEBNÍ ÚPRAVY A OPRAVY SPOLEČNÝCH ČÁSTÍ DOMU, JIMIŽ SE NEMĚNÍ VNITŘNÍ USPOŘÁDÁNÍ DOMU A ZÁROVEŇ VELIKOST SPOLUVLASTNICKÝCH PODÍLŮ NA SPOLEČNÝCH ČÁSTÍ DOMU, POSTAČUJE SOUHLAS TŘÍČTVRTINOVÉ VĚTŠINY VŠECH VLASTNÍKŮ JEDNOTEK.

Děkuji za info

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.