Vložil lake, 25. Červen 2015 - 15:27

Pokud hodláte založit SVJ(2012), pak jednoznačně je nutný souhlas všech. Vzhledem k neurčitosti Vašeho dotazu budu předpokládat, že jde o SVJ(2000) a o úpravu stávajících stanov.

Záleží na tom,zda vaše nové stanovy budou odpovídat rozdělení pravomocí podle ZoVB, nebo chcete pro SVJ(2000) více pravomocí ve stylu SVJ(2012) podle NOZ. Podle toho se pak bude o nových stanovách hlasovat. Už se o tom psalo zde: http://www.portalsvj.cz/…ulacni-dotaz#….

Jde-li pouze o „kosmetickou“ úpravu stanov se zpřesněním existujících práv a povinností, změníte stanovy hlasováním podle § 11 odst. 4 ZoVB (tříčtvrtinovou většinou přítomných), což máte pravděpodobně takto uvedeno i ve stávajících stanovách.

Mají-li nové stanovy změnit hlasovací kvora podle § 1128 až § 1133 NOZ, nebo mají-li omezit práva vlastníků jednotek nad rámec zákona č.72/1994 o vlastnictví bytů, pak by se podle okolností mohlo jednat o zásah do samé podstaty vlastnictví. S takovou změnou stanov by museli vyslovit souhlas všichni vlastníci jednotek. Šlo by o stejný postup schvalování dohodou všech vlastníků, jako při přijetí stanov SVJ(2012) podle NOZ.

Ale neuvádíte v dotazu žádné podrobnosti o chystaných změnách, takže nic více nelze o věci napsat.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.