Vložil Kajik (bez ověření), 12. Červen 2015 - 9:26

Na ČEZ jsem ještě volal ohledně věcného břemene, paní mi potvrdila, že kabel nízkého napětí vedoucí od pouličního sloupu, přes skobu, kterou je uchycený na naší fasádě, až do HDS skříně, která je taky na našem domě; tak že to všechno ČEZu. Paní z ČEZu se strašně divila, že nemájí u nás věcné břemeno ani jinou smlouvu o tomto. Vyzvala mne, aby osobně přišla oprávněná osoba jednat za SVJ a podepsala s nimi věcné břemeno. Na to jsem jí řekl, že to náš zájem není a na to znovu opakovala, že pokud chceme přeložku tohoto celého vedení i s HDS, musíme o ni zažádat a náklady budeme platit my. No není to postavené na hlavu?

OD HDS do rozvodné skříně u souseda vedou ještě v naší omítce pár desítek cm kabelů. Na to soused řekl, že je z omítky vyseká, a rázem budou ve vzduchu už na jeho pozemku. Prostě legrace.

Někomu se to může zdát jako banalita a klade si otázku, proč třešíme blbé kabely, které má takto spoustu domů, ale ty kabely vedou hodně z šikmého úhlu takřka podél celé jedné strany domu a jsou uchyceny u okna jednoho z majitelů, který je má vprostřed okna vzdálené asi metr až půlmetr. Kabely jsou navíc jsou velmi nevzhledné, už trošku povislé.

A z takových lumpáren, jakože to odpojíme, nebo že ČEZ požádáme o odpojení z důvodu bezpečnosti, a během toho skobu a HDS vytáhneme a zazdíme – z toho mám obavy a do toho se ani pouštět nechceme. Nikdo nechce problémy s policií a soudy.

Nechápu pořád tu logiku, když naše to není, proč bychom do toho měli my investovat. Nechci, aby to skončilo tak, jako u většiny případů, že se podvolíme a mávneme nad tím rukou.

PS: A opravdu by mě zajímalo, z jakého důvodu tady někdo dává na mé příspěvky minusové body, když tady jednoduše jen tlumočím fakta

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.