Žaloba

Vložil Bohumil (bez ověření), 4. Červen 2015 - 16:35 ::

Zdravím a táži se, zda mi můžete stručně odpovědět:

Každý člen SVJ má dle stanov právo se podílet na správě SVJ předkládáním návrhů k hlasování na shromáždění. Všem členům jsem doručil návrhy včas elektronicky a členu výboru také v listinné formě. Ten člen ale byl vyloučen – ignorován z přípravy shromáždění, a samozvaná pokladní, která vše organizuje, naše návrhy do programu k hlasování nepřipustila a předseda ani místopředseda se na shromáždění nedostavili. Usnášeníschopnost jsme měli, ale zápis nebyl pořizován, o ničem se nehlasovalo.

Platí, že přehlasovaný člen se může obrátit na soud, ale co když návrhy člena k hlasování ani nebyly připuštěny? Takový člen by se tím spíš mohl obrátit na soud, ale co má soudu navrhovat? Jak by v takovém případě mohl vypadat petit žaloby? Kdo by měl být žalovaným SVJ nebo členka výboru, která návrhy nepřipustila ?nebo žalovat celý výbor o splnění povinnosti? Rozhodoval by v prvním stupni OS nebo KS ?

Děkuji za odpověď. Bohumil

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.