Vložil Pavel, 4. Květen 2015 - 12:31

flexi,

1)připojuji se k výzvě, abyste psal s diakritikou­, děkuji

2)f: Mate nekdo zkusenosti s karnym rizenim Verejny Rejstrik Praha resp. řízením o zrušení zapsané osoby s likvidací §104-§107..?

P: nejedná se „kárné řízení“. V § 105 je uvedena povinnost soudu poskytnout přiměřenou lhůtu k odstranění nedostatků. U SVJ jsem se s tím nesetkal. U obchodních korporací jsem se s výzvou soudu opakovaně setkal. Společnost vždy listiny dodala a tak k zahájení řízení o zrušení zapsané osoby nikdy nedošlo, pokud vím. Ale nevylučuji, že nějaká mrtvá společnost byla zrušena a zlikvidována. Živé společnosti si to rozmyslí.

Pokud jde o účetní závěrku, tak SVJ nemají povinnost ji do rejstříku ukládat. To se má změnit, poslanci projednávají novelu ZoÚ. Protože se jedná o transpozici směrnice EU tak má být schválena do 7/2015. Uvidíme.

I když si nemyslím, že návrh na zrušení SVJ s likvidací z důvodů nedodání listin do rejstříku nastane, tak je sporné, zda se tato sankce vůbec může použít u SVJ.

3)f: Dale mate zkusenosti s prezkumem nebo vymazem zapsanych listin z duvodu predlozeni podvodnych listin Rejstriku? Soud totiz fakticky obsah listin vubec nekontroluje, zabyva se jen strucnou formalni strankou.

P: Asi Vám nejde o změnu zapisovaných údajů. Pokud Vám jde o vynětí listin uložených ve sbírce listin musíte oslovit soud a prokázat, že se jedná o falza. Soud nemá možnost zkoumat pravost listin.

4)f: Jde o to co zde leta de facto marne, tezko resi kvantum vlastniku, ze vybor i spravce objektu treba 10let nepedklada zadnou dokumentaci vlastnikum ani rejstriku. Proste nikomu jinemu.

P: že se nemusí účetní závěrky SVJ ukládat do sbírky listin jsem již konstatoval.

Nespoléhejte na rejstříkový soud, že napraví stav ve Vašem SVJ. Od toho jsou vlastníci, aby se starali o svá práva. I když někteří popletové volají po nějakých kontrolních úřadech. Vůbec nezaregistrovali, že v roce 1989 byl Plyšák.

5)f: Zajimaly by me zkusenosti s procesem, lhutami rizeni a rozsahem soucinnosti rejstrikoveho soudu v Praze, prip. FÚ, HK PČR, etc.. Dale me zajima jak je to konkretne zde s promlcecimi lhutami.

P: soud je zahlcen jednak podle § 122 a jednak podle § 125.

Opakovaně je tu psáno, že něco řešit prostřednicvím FÚ není moudré. Ale jeden dement tu přiznal, že se tím alespoň pomstí výboru, že mu nechce dělat sluhu. Tak k tomu může FÚ posloužit, to je pravda.

S Policií ČR i městskou policií mám zkušenosti, ale nechci být žalován pro pomluvu. Pevně věřím, že někde policie pomohla, v mém případě nikoliv.

Hezký den!

Pavel

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.