Vložil lake, 15. Březen 2015 - 22:03

JaVa, prosím přestaňte zde kňučet. Ve vašem případě se přece nejedná o „založení“ společenství vlastníků. V domě vzniklo SVJ již v roce 2007, pokud se dobře pamatuji. Psal jste o tom dříve. Družstvo si může připravovat cokoliv chce, jakékoliv materiály, a může je předávat komu chce. Do toho Vám přece nic není! Vnímáte družstvo, jako by šlo o paní učitelku v mateřské škole.

Jisto je, že vlastníci jednotek v domě měli od roku 2007 dost času na to, aby svolali shromáždění a zvolili statutární orgán, případně změnili stanovy. Neudělali nic z toho. Vy sám jste vlastníkem jednotky tři roky. Mohl jste sebrat potřebný počet podpisů a svolat první shromáždění, navrhnout jiné stanovy. Nikdo Vám v tom nebránil.

Dnes je situace taková, že má-li družstvo nadpoloviční spoluvlastnický podíl, bude rozhodovat samo o složení statutárního orgánu SVJ. Ten je podle ZoVB a vzorových stanov volen nadpoloviční většinou všech. O změně stanov se bude hlasovat podle ZoVB a vzorových stanov, to jest tříčtvrtinovou většinou všech.

Tak to prostě je. Právě toto je demokracie, které se dovoláváte.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.