Vložil lake, 15. Březen 2015 - 17:43

OK napsal: „Odtud pramení odpor MMR a správ domů proti návrhu na povinné zveřejňování výsledků rozúčtování podle bytových jednotek.“

Mýlíte se. V první řadě používáte nesprávný pojem. Nejde o žádné „zveřejňování“, to by byl naprostý nesmysl. Výsledky vyúčtování pro jednotlivé konečné spotřebitele v domě nejsou zveřejňovány, nýbrž jsou zpřístupňovány individuálně: jsou součástí každého vyúčtování. Neshledávám tedy u MMR žádný „odpor“.

Samotná vyhláška č.372/2001 Sb. již 14 let předepisuje povinné součásti vyúčtování konečného spotřebitele. Jeho vyúčtování povinně obsahuje – kromě údajů pro jeho byt – také „… podíly nákladů připadající na konečné spotřebitele s uvedením základních složek, spotřebních složek a celkových nákladů v Kč, a to zvlášť na tepelnou energii na vytápění, na tepelnou energii na ohřev užitkové vody a na vodu spotřebovanou na poskytování teplé užitkové vody“.

Konečnými spotřebiteli se míní všichni koneční spotřebitelé, kteří se účastní rozúčtování nákladů v odběrném místě.

Navíc konečný spotřebitel má podle vyhlášky časově neomezené oprávnění seznámit se s podklady, ze kterých vyúčtování vychází, případně se způsobem rozúčtování. To znamená i právo nahlédnout do seznamu všech náměrů, do seznamu uplatněných korekcí, zjistit jaké změny byly u jednotlivých konečných spotřebitelů provedeny dodatečně při překročení přípustných rozdílů. Viz § 7 odst. 3 vyhlášky č. 372/2001 Sb. v platném znění.

Nevím, proč se někteří opakovaně vlamují do otevřených dveří. Snad je na vině neznalost vyhlášky.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.