článek na IDnes: chybné platby do fondu oprav - soudní spor

Vložil Ardan, 27. Únor 2015 - 9:27 ::

Kvůli tisícovce muž nastudoval zákon. Pětiletý soudní spor ale prohrál 27. února 2015 6:07 Kvůli necelé tisícovce se přes pět let soudil Ondřej Lederbuch z Plzně. Vše začalo, když pomocí exekuce vymohl částku, kterou přeplatil do bytového fondu oprav. Zjistil, že exekutoři si z fondu strhli i tisícové poplatky, a spočítal si, že mu tak vznikla škoda ve výši 996 korun. Teď ale soudní spor o peníze prohrál.

Chybné platby do fondu oprav odhalil Ondřej Lederbuch už před devíti lety. Podle jeho slov se ale nedaly vyřešit na schůzích vlastníků bytů. Podal proto žalobu proti společenství vlastníků jednotek, a soud ji uznal. Tehdejší vedení společenství v soudní síni uzavřelo smír a zavázalo se, že přeplatek Lederbuchovi vrátí. Jenže to se podle něj nestalo. Lederbuch proto případ předal exekutorům, kteří peníze z fondu oprav strhli a přeplatek mu vrátili. Jenže exekutoři si z fondu vzali také několik tisíc korun za náklady exekuce. „Když jsem to propočítal, tak mně konkrétně tím vznikla škoda 996 korun,“ vysvětlil Lederbuch. …

Zdroj:

http://plzen.idnes.cz/…-zpravy.aspx?…

Zajímavé, nedá se někde dohledat oč tam přesně šlo?

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.