Vložil Ar Dan (bez ověření), 26. Únor 2015 - 16:25

Rozhodně se proti tomu pojistěte tím, že ve stanovách stanovíte vysoké kvórum pro nejdůležitější hlasování např. 3/4 (75%). Tzm. souhlas tříčtvrtinové většiny všech hlasů vlastníků jednotek k rozhodnutí o:

  • změně(pozdější) stanov
  • udělení předchozího souhlasu k uzavření smlouvy o úvěru společenstvím vlastníků včetně schválení výše a podmínek úvěru,
  • volbě a odvolání členů volených orgánů a rozhodování o výši jejich odměn
  • celkové výši příspěvků na správu domu pro příští období a o vypořádání nevyčerpaných příspěvků,
  • změně stavby, jde-li o stavební úpravy a opravy společných částí domu, jimiž se nemění vnitřní uspořádání domu a zároveň velikost spoluvlastnických podílů na společných částech domu, převyšují-li náklady v jednotlivých případech částku 200.000 Kč nebo v kalendářním roce souhrnnou částku 200.000 Kč

atd.

Pohlídáte si tak, aby si neměnili stanovy pak jak chtějí, nezadlužili Vás, nepřebrali kontrolu nad výborem a jeho štědrým odměňováním, nezvedali Vám příspěvky na správu („tzv.fond oprav“) jak chtějí, nedělali opravy a rekonstrukce, které si zamanou.

Dále do povinnosti výboru dejte, že případné výběrové řízení organizuje vždy výbor, nebo tím pověřuje třetí osobu a musí se konat pokaždé nad určitou částku např 200.000 Kč snějakým minimálním počtem uchazečů (3 nebo více). To Vám udrží kontrolu nad konáním případného konání výběrového řízení.

Důvod ke všem těmto změnám je zásadní: špatné zkušenosti s družstvem, které chápe členy SVJ jako své nevolníky, kteří jim mají zajišťovat profit.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.