Zveřejnění o nezaplacení příspěvku na správu domu na veřejně přístupné webové stránce

Vložil NevímCoSiPočít (bez ověření), 22. Únor 2015 - 19:29 ::

Prosím o radu, co si počít s touto situací. V lednu 2015 jsem obdržel od SVJ dopis, ve kterém mi sdělilo, že mi zasílají Předpis úhrad ( první a jediný předpis úhrad od SVJ), kde byla kromě záloh uvedena položka Fond údržby. Této položce nerozumím, zatím neproběhlo žádné shromáždění SVJ, nebyl odsouhlasen žádný rozpočet, jak stanoví Prohlášení, stanovy hovoří, že je povinnost platit příspěvek na správu domu, loni externí správce, před vznikem SVJ stanovil poplatek 25Kč/m2, s tím, že nevyčerpaný zůstatek se převede do nového roku. Uhradil jsem do 31.12.2014 17 000 Kč jako zálohu na správu domu, odměna správce činila 200 Kč měsíčně, odhaduji 100 Kč pojištění, proběhla minimální údržba ( např. výměna žárovek ), plocha x sazba je tedy cca 650 000 pro cca 40 bytů. SVJ existuje od 6/2014. Napsala jsem SVJ mail, že se písemně vyjádřím k nejasnostem v položce „Fond údržby“. Mezitím SVJ avizovalo svolání shromáždění, které se odehrálo minulý týden v jednom hostinci za téměř běžného provozu, kdy během shromáždění pobíhal číšník atd. Zde bylo všem oznámeno, že jako jediný jsem nezaplatil do fondu údržby a byl jsem dehonestován výkřiky, že je mě třeba dát k soudu, pokutovat atd. Dnes SVJ vyvěsilo na veřejně přístupnou webovou stránku zápis ze shromáždění, kde jsem jmenován, je zde uvedeno, co jsem nezaplatil a že proti mně bude postupováno podle zákona a jsou jmenovány poplatky z prodlení 100 Kč denně a dále 1 promile z dlužné částky.

Cítím se vážně mizerně před celým světem, myslím, že členové výboru nepostupují prakticky v ničem správně, výbor řekl, že neví, kolik zůstalo ze zálohy z loňského roku SVJ peněz, že jim správce ještě nic neřekl. Ano já vím, že správcem SVJ je už půl roku a má vést účetnictví atd. nebráním se platit na údržbu a opravy domu atd, ale doufal jsem, že na shromáždění odsouhlasí rozpočet, dostaneme nějakou zprávu o výsledku hospodaření atd., že se dozvím, kolik z mé ZÁLOHY, ano byla to záloha a dle sdělení externího správce mělo dosít k vypořádání zálohy ke dni převzetí domu, což byl konec prosince. Výbor sdělil, že neví, kolik ze záloh na správu domu zbylo. Prosím Vás, to o mně může SVJ troubit do celého světa, že jsem dlužník a že mě potrestá pokutou? Jmenovitě mě. Myslím, že nic nedlužím, SVJ jistě eviduje zbytek záloh jako závazek vůči mně, takže vážně nechápu, proč mě takto veřejně pomlouvá.

Děkuji všem za nějakou rozumnou radu.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.