Vložil P_V (bez ověření), 20. Únor 2015 - 16:38

Vy se domníváte, že se ta změna užití jednotky obejde bez zásahu do společných částí domu a práv jeho spoluvlastníků?
1) Rušivý charakter provozovny. Naštěstí kadeřnictví je téměř nerušivá činnost. Ale i tak se mohou vyskytnout dílčí problémy např. se zápachem (kosmetické přípravky). Ani zvýšený výskyt pokuřujících čekajících klientů pod okny není zrovna příjemný.
2) Stavební úpravy společných částí domu. Pokud má byt samostatný vchod z ulice, tak je vše OK. Ale spíš bude třeba ten vchod zřídit - na zásah je třeba souhlas vlastníků. Nebo se tam bude chodit přes společnou chodbu domu, což se práv vlastníků dotkne nemálo: dům nelze zamykat, bude veřejně přístupný. Běhání pro klienty na zazvonění je nepoužitelné - klient od kterého kadeřník neustále odbíhá, nebo který musí čekat dlouho před zavřenými dveřmi, půjde příště jinam. Navíc pro budovy veřejně přístupné platí přísnější předpisy v různých záležitostech, než pro budovy přístupné jen omezenému okruhu osob - to bude znamenat vyšší náklady na údržbu, revize, renovace.
3) Pokud je v domě živnostenská provozovna, ztratí SVJ možnost využít nižší sazbu DPH na některé dodávané práce a služby. Bude mít dražší elektřinu.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.