Vložil Krupp, 5. Únor 2015 - 22:32

Petře,
pište prosím smysluplné názvy
co se týče platby za užívání prostoru, ze zákona existuje věcné břemeno – bez nájemného. S PTAS byste měli uzavřít smlouvu o věcném břemeni, na jehož základě vám budou platit poměrnou část nákladů na údržbu domu. Nám to ročně dělá 5–8 tis. Musíte jim k tomu poslat všechny podklady, takže je s tím fůra práce a skoro to za to nestojí. Když se dělá nákladnější akce, je to ale výrazně víc.
Co se týče měření, proč jste na ně netlačili, aby to technicky vyřešili tak, aby měřili jen pro vás? Přeci jde upravit rozvod tak, aby šel do ostatních domů mimo vašeho měřidla. S vedením do ostatních domů nemáte nic společného, když dodavatelem i pro ně je přímo PTAS. Ať vám dokáží, že je to jinak.
Co se týče vracení peněz musíte prostudovat smlouvu a hlavně technické podmínky. My jsme měli problém s vodárnami. Když jsme dokázali, že měřidlo špatně měří, vrátili nám rozdíl za běžné a předchozí fakturační období. Z podmínek plyne, že zaplacením a nereklamováním ztrácíme nárok. Měřidlo je tepláren a pokud bylo špatně namontováno, je to jejich problém. Oni jsou vlastníci a provozovatelé a mají jak instalaci měřidla, tak jeho přesnost kontrolovat.
Mám za to, že byste se měli dohodnout, že vrátíte rozdíl za poslední fakrurační období, což je myslím měsíc.
Přeji úspěch a pevné nervy.
 Jirka

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.