Vložil lake, 28. Leden 2015 - 5:39

Pan Vítek vznesl zajímavé připomínky. Zdánlivý rozpor mezi § 1206 a § 1214 se mu zřejmě jevil nepřekonatelný. Rezignoval a označil to za „očividný nesmysl“. Neúspěch ve výkladu jednoho ustanovení právního předpisu neznamená ovšem, že by výklad neexistoval. Pouze pan Vítek takový výklad v daném okamžiku nenalezl.

Rozpor vůči § 1206 je pouze zdánlivý, řešení výkladem existuje a je jednoduché. Je třeba uvědomit si, že § 2014 nezchycuje shodnou skutečnost jako § 1206. Nopak: jde o speciální ustanovení o hlasování ve druhém kole (§ 2010/1 až 2014) a úmyslem zákonodárce bylo stanovit pro toto druhé kolo jiné hlasovací kvorum, odlišné od § 1206.

Jakmile je tato skutečnost pochopena, je výklad § 1214 jednoduchý. Můj výklad je tedy plně konformní jak se zněním NOZ, tak i s mými předchozími vývody o hlasovacích kvorech podle zákona. Podrbné zdůvodnění je uveřejněno zde: http://www.portalsvj.cz/…iky-2014-noz.

Takže ani lake, ani zákonodárce se vtéto věci nemýlil. Považuji toto za konečnou odpověď panu Vítkovi v diskusi o hlasovacích kvorech podle NOZ.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.