Vložil Petr, 19. Prosinec 2014 - 18:43

Členství v SBD a vlastnictví bytu – podobný problém se tady myslím již řešil. Zkuste hledat. Nečlenství v SBD a členství ve samosprávě, hledejte ve stanovách. Neprovedení voleb poptejte např. v SČMB a pro neplatnost kroků nevoleného orgánu podejte na příslušné instituci stížnost (podnět).

Diskuse zde z r. 2011, kterou jste se asi nesnažila hledat.

http://www.portalsvj.cz/…dnotky-do-ov

Zánik členství v bytovém družstvu po převodu jednotky do OV Vložil Marie (bez ověření), 12. Červen 2011 – 19:50 :: Vznik společenství

Prosím o jasnou odpověď.( má někdo zkušenosti) Když po převodu bytu do OV zůstal členovi v družstvu základní členský vklad je členem, nebo není? Pokud je, rozhoduje zcela nelogicky o nakládání s majetkem členů družstva, kteří v družstvu mají svůj byt. Děkuji.

  • – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Zánik členství v BD po převodu jednotky Vložil lake, 13. Červen 2011 – 0:39

Účast v družstvu může zůstat zachována i po převodu bytu do vlastnictví. Postavení takového družstevníka je „nebydlící člen družstva“. Stanovy družstva nerozlišují mezi bydlícím a nebydlícím členem, pokud jde o právo účastnit se členské schůze družstva a uplatnit své hlasovací právo. Záleží pouze na stanovách družstva, aby upřesnily, jaký je rozsah dalších práv a povinností nebydlících členů.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.