Vložil AR (bez ověření), 5. Říjen 2016 - 12:51

pane lake,

nezlobte se na me. Ale proc sem pletete minulé vlastniky? Ti ze zakona na vec maji vliv asi tak jako ja na vznik vody na mesici Jupitera.

Finanční prostředky ve fondu oprav se původnímu vlastníkovi bytové jednotky při jejím prodeji nevracejí, nýbrž v tomto fondu zůstávají. V obecné rovině dle § 1180/1 občanského zákoníku platí, že nebylo-li jinak určeno, přispívá vlastník bytové jednotky na správu domu a pozemku ve výši odpovídající jeho podílu na společných částech bytového domu. Nakládání s již uhrazenými příspěvky do fondu oprav (v případě prodeje bytové jednotky) je pak výslovně upraveno v § 1186/1 občanského zákoníku, který stanoví, že: „Při převodu vlastnického práva k jednotce nevzniká osobě odpovědné za správu domu (může se jednat o SVJ či jiného správce) povinnost příspěvky na správu domu ke dni účinnosti převodu vypořádat. “.

A jeste si dovolim jednu otazku. Jak to cele chcete provadet individualne, kdyz u kondenzacnich kotlu musite menit vsechny kotle ve vsech bytech naraz, napojene na jeden komin? S Vasim pristupem tedy bude 10 lidi rukojmim jednoho blba, ktery odjede na Mallorku.

Takze neblbnete lidem hlavu a uz vubec ne v tomto pripadem terminem „zpronevera“.

Dekuji. AR

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.