Vložil lake, 15. Prosinec 2014 - 10:24

Pane Jaromíre, o počítání osob je zde uveřejněn podrobný článek: http://www.portalsvj.cz/…ovani-sluzeb.

Pojem „žít v jednotce“ je pojmem neurčitým a soudím, že nikdo dnes není schopen říci co to znamená. Snad to někdy objasní soudy. Trvejte tedy na tom, že v jednotce žijete pouze Vy jako vlastník. Pro jistotu to oznamte SVJ písemně.

Jisto je to, že „žití v jednotce“ ve smyslu zákona č.67/2013 Sb. se počítá na celé měsíce. Podle ustanovení § 605 NOZ platí, že „konec lhůty nebo doby určené podle týdnů, měsíců nebo let připadá na den, který se pojmenováním nebo číslem shoduje se dnem, na který připadá skutečnost, od níž se lhůta nebo doba počítá. Není-li takový den v posledním měsíci, připadne konec lhůty nebo doby na poslední den měsíce.“

Z uvedeného plyne, že stav „žití v jednotce s vlastníkem“ by musel trvat nepřetržitě od počátečního dne žití minimálně do posledního dne dvouměsíční lhůty. Pouze po splnění této podmínky by mohla osoba být považována za osobu, žijící v jednotce s vlastníkem jednotky. Protože však netušíme, co znamená pojem „žít v jednotce“, nemůžeme z toho učinit žádný závěr.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.