Vložil lake, 20. Listopad 2014 - 9:45

Neználek píše: „Já přece netvrdím, že algoritmus který vyhláška stanovuje je výhra v loterii …“

A teď jak je tomu ve skutečnosti: Vyhláška vůbec žádný algoritmus nestanovuje. Neználku, mohl jste si toho všimnout, kdybyste si ji přečetl alespoň jednou. Nebo kdybyste se pokusil alespoň jednou podle ní něco rozúčtovat.

  • Jediný algoritmus, který je ve vyhlášce obsažen a je použitelný, je ten k rozúčtování podle podlahových ploch. Dokonce je to ve vyhlášce i se všemi koeficienty.
  • Druhá možnost – rozúčtování dle indikátorů – je pouze naznačena, přičemž už první krok (rozdělení na část základní a spotřební) je fyzikálně vadný, jak jsem ukázal: teplo ze stoupaček nepatří ani tam, ani tam.

Ale snad jste nepochopil, že obsahem mého úvodního příspěvku nebylo hledat ve vyhlášce nějaký algoritmus, který v ní není. Popsal jsem úplně nový algoritmus rozúčtování, který dělí náklady na tři části a zahrnuje i fyzikálně existující teplo, dodávané stoupacím potrubím.

Můj navržený algoritmus přece nemá se stávající vyhláškou nic společného. Je prostě řešením problému, který vyhláška nevyřešila.

Dnes jsou tisíce domů, kde se rozúčtuje podle podlahových ploch. Budou asi osazovat registrující přístroje a schvalovat si k tomu nová pravidla rozúčtování. Můj příspěvek je určen právě jim. Nikoliv Neználkovi, který podle vyhlášky v životě nic nespočítal …

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.