Vložil Pope (bez ověření), 15. Listopad 2014 - 19:06

…Protože všichni se podle zákona musí dohodnout, jak se náklady na ÚT rozúčtují…

Ještě upřesním – samozřejmě, že se nájemci nebo vlastníci nemusí dohodnout. Když tedy nebude k dispozici dohoda (ujednání) všech, jak se náklady ÚT rozúčtují, pak se v návrhu novelizace zákona o službách, schváleném vládou, píše:

(2) Nedojde-li k ujednání podle odstavce 1, rozdělí se náklady na tepelnou energii na vytápění v zúčtovací jednotce za zúčtovací období na složku základní a spotřební. Základní složka je rozdělena mezi příjemce služeb podle poměru velikosti započitatelné podlahové plochy bytu nebo nebytového prostoru k celkové započitatelné podlahové ploše bytů a nebytových prostorů v zúčtovací jednotce. Spotřební složka je rozdělována mezi příjemce služeb úměrně výši náměrů měřičů tepelné energie nebo indikátorů vytápění s použitím korekcí a výpočtových metod, zohledňujících i rozdílnou náročnost vytápěných místností na dodávku tepelné energie danou jejich polohou.

Jinými slovy – není-li dohoda, postupuje se (zatím) podle vyhlášky č. 372/2001 Sb. s tím, že náměry měřičů nebo indikátorů nelze ignorovat.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.