Vložil Mirek-j (bez ověření), 24. Říjen 2014 - 18:54

Rozdílům v katastru rozumím,v našem domě jsou jednotky a ty jsou zapsány v KN s tím, že 15 bytů je ve vlastnictví konkrétních vlastníků a 1byt je ještě SBD.V domě rodičů je vlastníkem pouze BD.Ale když mě předseda představenstva tvrdí,že u nich jsou nebytové všechno to kde se nebydlí,kočárár­na,sklepy, mandlovna atak,tak mě to přijde zláštní.Měl jsem za to,že to mohou být např.komerční prostory,nebo prostě takové prostory z kterých se dá udělat např.kanceláře,pro­dejna aj. komerční prostory.

Měl bych ještě jednen dotaz.Včera se hlasovalo o stanovách,34 pro, 2 lidi se zdrželi. Pak se jim vysvětlilo proč se hlasovalo a o čem se hlasovalo,pak se hlasovalo jestli chtějí všichni hlasovat ještě jednou o přijetí stanov.35 členů bylo pro nové hlasování o stanovách,1 paní se zdržela.Druhé hlasování dopadlo tak,že z 36 členů bylo 34 pro, ale dva členové nehlasovali ani pro,ani proti,ani se nezdrželi hlasování. Myslíte že,to vůbec takto bylo správně? Myslím si, že ani ne,ale byl u toho všeho notář. Nakonec vyřkl,že se stanovy nepřijaly. Tak se hlasovalo o předsednictvu kterému skončil mandát.

Jak se to bude zapisovat do rejstříku?Zůstanou tam staré stanovy, zapíše se nové představenstvo a zůstane tam stará kontrolní komise.Je to tak dobře? Nebo by se mělo počkat, třeba 2 měsíce,s těmi lidmi promluvit,předem si nechat písemně podepsat souhlas nebo nesouhlas a pak teprve zvát notáře a až potom vše zapsat do rejstříku i s novou kontrolní komisí? děkuji mj

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.