Vložil lake, 6. Září 2014 - 12:52

Dobrý den, k Vámi nadhozené otázce kdy se do NOZ dostala problematika bytového spoluvlastnictví, kopíruji co jsem uvedl před měsícem v jiném příspěvku:

Občanský zákoník byl od samého počátku připravován tak, že neobsahoval části nahrazující zákon č. 72/1994 Sb.. Počítalo se s odděleným zákonem o vlastnictví bytů. V této podobě prošel návrh připomínkovými řízeními, včetně připomínek od veřejnosti. Otevřete si návrh NOZ z dubna 2009 a přesvědčte se. Tato verze byla připomínkována a diskutována až do samého konce roku 2010.
Teprve v lednu 2011 se objevila nová verze NOZ, která na poslední chvíli rušila ZoVB a uzákoňovala tzv. bytové spoluvlastnictví.

------------------------------------------------------------------

Problém ovšem nenastal samotným vložením SVJ(2012) do NOZ. Problém nastal teprve potom, když čeští právníci začali vykládat část o bytovém spoluvlastnictví tak, jako by se tato část měla vztahovat i na vnitřní právní poměry 55000 právnických osob SVJ(2000), upravených pouze zákonem č. 72/1994.

Nikdo nemohl tušit, že elitní právníci nebudou schopni rozpoznat neústavnost takového výkladu nepravé retroaktivity právního předpisu.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.