Vložil Jar (bez ověření), 5. Září 2014 - 22:05

Vezměte tužku a papír a pište si:

1. Co chceme uklízet, tedy jistě společné prostory, jak často, jakou mají plochu, jak často budeme mýt okna, osvětlovací tělesa, vstupní dveře, zábradlí atd. Takže nejprve seznam toho, co se má uklízet ake každé ploše/věci jak často.

Pak si od tužky a papíru odpočiňte a průmětně zručnou ženu pověřte, aby cvičně uklidila část domu, patro, okno, vstupní dveře, nechť uklidí tak, jak chcete, aby výsledek vypadal. Tím také zjistíte, jaké prostředky k tomu budou slečny potřebovat. Dohodněte se, jestli při úklidu musí zametat a zda i pod rohoží u dveří. Zjistíte časové a další náklady na úklid domu. No, a pak už nebývá si rozmyslet, kolik asi nabídnete dívkám za hodinu práce ( pozor, nebudete je platit hodinově) Pak samozřejmě záleží na tom, jestli budou slečny pracovat jako OSVČ nebo na DPP nebo jak. Z toho vyplývá, kolik odvedou státu na daních a pojištění. Nezapomeňte, že i při úklidu může dojít k úrazu uklízečky případně škodám na majetku. Pak už Vám nezbývá zjistit, zda Vaše nabídka je pro slečny zajímavá, případně, jestli za Vámi nabízenou ceny jsou ochotny pracovat. Můj názor je, že si prostředky hradí, nebude to tak zlé a nebudou mít tendenci nosit si je domů:-) Cena práce je vždy je vždy otázkou dohody. Pak už si jen kontrolujte kvalitu, zda odpovídá nebo ne. A nebojte se mít s nimi mít nějakou smlouvu.

V praxi v Praze to vypadá takto: SVJ najme správce, nasmlouvá s ním dalekosáhlý úklid, ve smlouvě je spousta věcí ( vím to, poptávku jsem sepisovala pár smluv viděla) , správce sežene uklízečku, většinou cizinku, dá jí tak třetinu dohodnuté ceny, smlouvu paní nikdy nevidí, dá jí ústní pokyn a paní za mrzký peníz jednou týdně namočí schody. Zametat jsem uklízečku nikdy neviděla, luxovat drážky výtahu rovněž, nemá lux, méně odolnou špínu jen vodou a hadrem neodstraní, na to je potřeba možná i kartáč, když jí neřeknete, aby vyklepala rohož u vstupu, dělat to nebude, ona prostě smlouvu a náplň nezná. Platíte člena výboru, aby to po ní každý týden kontroloval, je-li to muž, prostě ten nepořádek nevidí, no atak dále atak dál.

To jsou Čechy 2014.

Prostě si to zkuste sami nejprve uklidit, řekněte si, za kolik byste byli ochotni takto uklízet a holkám to pořádně zaplaťte a pak je cepujte. Učte je zodpovědnosti, která se v Čechách nenosí. Až půjdou jednou po vysoký dělat uklízečku do hotelu do USA nebo Londýna, Váš dril ocení:-)

Pečlivá Uklízeřka

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.