Cena za GJ ve vlastní kotelně panelového domu

Vložil Jaromír Kreml, 9. Červenec 2014 - 15:49 ::

V souvislosti se stále vyššími a nehoráznými cenami za GJ by mě zajímala konkrétní fakta a zkušenosti z vybudování vlastní kotelny nebo vlastního zdroje pro vytápění a ohřev TUV v panelovém domě.

Bydlíme v paneláku se 16 bytovými jednotkami a naše otopná plocha je 1185,67 m2.

Současným dodavatelem tepla je Dalkia a cena za GJ v minulém roce 2013 se vyšplhala už na 673,72 Kč ! Jen pro ilustraci – před 20 lety, v roce 1994 jsme za GJ platili pouze 36,83 Kč ....., tedy více než 18× méně !!!

Navrhoval jsem změnu na vlastní zdroj topení už v roce 2000, ale naši pánové ve výboru ani tehdy, ani dodnes vůbec nepochopili tento můj návrh a shodili jej ze stolu.

Proto jak idioti již 14 let „cpeme“ naše peníze do chřtánu různých dodavatelů tepla, místo abychom si zřídili svůj vlastní topný zdroj, samozřejmě i za cenu určité investice.

Předpokládám, že cena za GJ ve vlastní „kotelně“ – i přes nutnost splácet po nějakou dobu určitou investici – by se pohybovala někde na polovině a možná i pod polovinou cen, které jsme museli za celou tu dobu platit.

Máte někdo v tomto smyslu nějaká konkrétní poznání, výsledky a fakta ???

Zajímá mě – pokud jste někdo takovouto investici udělali nějak kolem roku 2000 -, jednak výše té investice a pak také výše jejich splátek. A samozřejmě také to, kolik vás stál 1 GJ před touto investicí a po ní.

Zajímá mě také jaký byl postupný růst této ceny, protože je mi jasné, že i tato cena byla ovlivňována zvyšujícími se cenami za energii, plyn, atd.

Byl bych vám dále vděčen i za tip nebo doporučení firmy, která je seriózní a umí navrhnout – a případně i zrealizovat – optimální způsob vytápění a ohřevu TUV (plyn v kombinaci se slunečními panely nebo tepelné čerpadlo ?!) pro výše uvedený panelový dům.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.