Vložil lake, 4. Červenec 2014 - 8:44

Jano, nejedná se o 192 bytů. Jedná se o čtyři právnické osoby, které se podílejí na nákladech odběru tepla od jednoho dodavatele přes jednen fakturační měřič tepla. Z Vašeho popisu soudím, že odběratelem tepelné energie je přímo smluvní správce Techem.

Pokud je tomu tak, náklady na tuto dodávku rozúčtuje čtyřem právnickým osobám způsobem, který si vzájemně sjednaly. Takže klíčová je úprava právních vztahů mezi Techemem a čtyřmi osobami, které jsou napojené přes jediný fakturační měřič. Pravidla tohoto rozúčtování musíte znát Vy – my netušíme, kolik je smluv a jaký je jejich obsah. Teprve až budete toto vědět, budeme moci začít uvažovat o tom zda a jak je možné smluvní vztahy měnit.

Jak si každá ze čtyř právnických osob poradí s rozúčtováním své části nákladů v rámci „jejího“ domu – to je úplně jiná záležitost (buď je to podle rozhodnutí SVJ, nebo podle dohody s každým odběratelem služby (vlastníkem jednotky v domě), nebo na základě vyhlášky č. 372/2001 Sb.).
---------------------------------------------------------------------------

Mimochodem: mýlíte se, pokud se domníváte, že podlahová plocha bytu podle listu vlastnictví v katastru je totéž co započitatelná podlahová plocha pro rozúčtování nákladů na vytápění.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.