Vložil PN8, 4. Červenec 2014 - 9:33

Dobrý den,

děkuji za reakci. Lze uvedený paragraf vyložit takto:

CIT: „Při převodu vlastnického práva k jednotce nevzniká osobě odpovědné za správu domu povinnost příspěvky na správu domu ke dni účinnosti převodu vypořádat.“ KONEC CIT.

Tzn. že správce nemá povinnost vlastníka stále ještě současného dle výpisu z katastru (převádějícího jednotku) aňi nabyvatele (vlastníka budoucího), který již byt obývá (na základě předávacího protokolu) upozorňovat na neuhrazenou zálohovou platbu za služby – příspěvky? Případně následně provádět zákonné kroky (upomínky atd.) pro vymáhání dluhu?

Pokud by to tak bylo a hypoteticky převáděli bytu najednou všichni v domě, neměl by povinnost platit nikdo?Z čeho by pak byly hrazeny zálohové platby na služby?

CIT: „Převádí-li vlastník vlastnické právo k jednotce, doloží nabyvateli potvrzením osoby odpovědné za správu domu, jaké dluhy související se správou domu a pozemku přejdou na nabyvatele jednotky, popř. že takové dluhy nejsou. Za dluhy, které na nabyvatele jednotky přešly, ručí převodce osobě odpovědné za správu domu.“ KONEC CIT.

Tzn. případné dluhy původního vlastníka, které souvisejí se správou přecházejí na nového vlastníka? (Mimochodem musím poznamenat, že zatím jsem žádnou výši dluhů či bezdlužnost původnímu vlastníkovi nepotvrzoval.)

Prosím nevykládejte se mi mé otázky nějak špatně ve smyslu, že bych chtěl jízvlivě provokovat. Ale takto si Vámi uvedený paragraf vykládám a pokud si ho vykládám správně nemohl by v praxi dobře fungovat.

Děkuji za reakci předem a přeji pěkný den.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.