Vložil Kolemjdoucí (bez ověření), 22. Duben 2014 - 15:10

Krátce před Vaším příspěvkem p. Lake v jiné diskusi http://www.portalsvj.cz/…utarni-organ#… mimo jiné napsal:

„Jako příklad uvádím nejnovější prasečí tvrzení o tom, že prý stávající SVJ(2000) podle ZoVB se od 1. ledna 2014 mají začít řídit bez existence jakékoliv zákonné úpravy podle části NOZ o bytovém spoluvlastnictví. To je jen další z příkladů tohoto kolosálního právního zmatku. Je to celé jediná právní žumpa. V ní svá popletená tvrzení pronášejí tupci, kteří ani nevědí co je retroaktivita právního předpisu. Neznají právo, nevidí právo, neslyší právo, nectí právo.“

Kteří autoři zastávaji citované „prasečí“ tvrzení a kdo jsou ti „tupci“, kteří ani nevědí, co je retroaktivita právního předpisu, neznají právo, nevidí právo, neslyší právo, nectí právo?

Pro ty, kdo nečtou pravidelně tento portál a neznají autory zmiňované „právní žumpy“, přináším nikoliv vyčerpávající přehled těchto autorů, již zmíněných na tomto portále:

Že uvedení autoři představuji pouze malou část zastánců názoru, že se stará SVJ budou řídit částí NOZ o bytovém spoluvlastnictví, svědčí i Lakeho příspěvek http://www.portalsvj.cz/…j-podle-zovb#…, ve kterém p. Lake uvedl:

„Podle prasečího výkladu práva, který nyní podávají smečky prasečích vykladačů NOZ, je vše údajně jinak: právnická osoba SVJ(2000) má být podle mínění prasátek násilím přemalována na růžovo a označena za právnickou osobu SVJ(2012). Absurdnost takové myšlenky nikomu nevadí. Absence výslovných přechodových ustanovení v NOZ nikomu nevadí, ani profesoru Eliášovi. Prý se to překlene „výkladem“. Nikoliv: muselo by dojít k zákonnému vyvlastnění majetku milionů iosob a k jeho převedení pod jednotky(2012) podle NOZ. Ale to je z ústavního hlediska nemožné, milá prasátka. Vraťte se rýt do hnoje a nesnažte se občanům tvrdit, že vykládate právo.“

O autorech z okruhu široké odborné veřejnosti, kteří by zastávali Lakeho výklad jsem bohužel neslyšel. Má-li o takových někdo vědomost, uvítal bych, kdyby o nich ostatní informoval.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.