Vložil lake, 9. Duben 2014 - 22:28

Členové vašeho výboru jsou hlupáci, kteří nejen že věcem nerozumějí (to není nic neobvyklého), ale ani nejsou schopni vyvodit z toho pro sebe důsledky.

Nekomunikujte s nimi ústně, nikam to nevede. Už jste se o tom jednou přesvědčila. Ztrácíte zbytečně čas mluvením s hlupáky, kteří netuší co po nich žádáte. Mimochodem: nikdy s nimi nejednejte bez svědka, který pro Vás bude nahrávat co bylo řečeno. Váš jediný úkol nyní je:

  • Písemně, s doručenkou do vlastních rukou SVJ podejte reklamaci vyúčtování pro rozpor s vyhláškou č. 372/2001 Sb.. Důvod reklamace uveďte neexistenci schválených pravidel rozúčtování podle § 15 odst. 4 ZoVB, naprostou nevěrohodnost rozúčtování a nedodržení zákonného rozpětí úhrad podle § 4 odst. 4 vyhlášky.
  • Písemně, s doručenkou do vlastních rukou SVJ požádejte o předložení veškerých podkladů, které byly použity při rozúčtování, podle § 7 odst. 3 vyhlášky. Zejména požadujte písemná pravidla podle kterých bylo rozúčtováno, koeficienty, atd (jak už jsem Vám napsal). Udejte jim přesný den, hodinu a minutu, kdy se dostavíte do sídla SVJ a budete tam nahlížet do podkladů. Stanovte i náhradní termín do 24 hodin po prvním.

Nebudou-li Vám podklady předloženy, nebo nebudou-li úplné, v den splatnosti přeplatků/nedo­platků požádejte SVJ o vrácení všech Vašich zaplacených záloh na vytápění za uplynulý rok, neboť SVJ nedodrželo lhůtu pro předání řádného vyúčtování a dále porušilo § 7 odst. 3 vyhlášky a tím Vám znemožnilo, abyste se ke správnosti rozúčtování mohla vyjádřit.

Poskytněte SVJ lhůtu k vrácení záloh a po jejím marném uplynutí proveďte započtení Vašich pohledávek vůči pohledávkám SVJ. Oznamte vzájemné započtení SVJ písemně, s doručenkou do vlastních rukou, a na dobu do vzájemného vyrovnání pohledávek přestaňte hradit veškeré Vaše zálohy či jiné platby SVJ.

S hlupáky nelze jednat nějak vstřícně, nelze jim ustupovat, nemá smysl dělat s nimi nějaké kompromisy či dohody.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.