Vložil Anonymous, 24. Únor 2008 - 17:56

Váš výbor si evidentně dělá, co chce. Psala jsem už několikrát, že právo na informace má mít SVJ promítnuto do schválených stanov. Nevím, jak to máte schváleno.

Ve vzorových stanovách č. 322/2000 Sb. bylo uvedeno právo nahlížet do všech podkladů týkajících se činnosti společenství a na svůj náklad žádat o pořízení kopie, opisu či výpisu z těchto podkladů v Čl. VII odst. 1 písm. f).

Ve vzorových stanovách č. 371/2004

je v Čl. XIV odst. 1 uvedeno právo člena SVJ nahlížet do písemných podkladů pro jednání shromáždění, …….. do smluv sjednaných společenstvím a do podkladů z nichž vychází určení výše jeho povinnosti podílet se na nákladech…atd.Právo žádat o pořízení kopie na svůj náklad už tam není.

Dost záleží na tom, ze kterých vzorových stanov jste vycházeli při tvorbě vlastních stanov.

Účetní závěrka podléhá schválení shromážděním. Na písemné pozvánce by mělo být uvedeno mimo jiné, kde se mohou členové společenství seznámit s podklady k nejdůležitějším bodům jednání.

Schvalování výše příspěvků patří do výlučné působnosti shromáždění. Výbor jedná živelně, proč mu to trpíte? Proč si nezvolíte výbor, který bude podávat průkazné informace?

Opravdu až teprve teď řešíte informace týkající se roku 2006? A co ostatní vlastníci? Těm je to úplně jedno?Stále mě udivuje skutečnost, že často stejní lidé, kteří jsou ochotni v zaměstnání reklamovat pár korun na výplatní listině, jsou úplně lhostejní k tomu, jak cizí osoby hospodaří s jejich majetkem.

Všichni členové SVJ by měli mít na očích schválené stanovy, měli by si v nich podtrhnout pasáže týkající se jejich práv a povinností, své povinnosti by si měli řádně plnit a dodržování svých práv nekompromisně vyžadovat. Víc Vám neporadím.

N. Klainová

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.