Vložil lake, 22. Listopad 2014 - 20:39

Pub, uklidněte se a zhluboka dýchejte. Vaše otázky jsou mimo. Zde se nebavíme o rozvozu mléka, zkuste to pochopit.

Jestliže jedete vlakem z Berouna do Budějovic, odebíráte snad přímo tu elektrickou energii, kterou dopravce použil k tomu, aby Vám poskytl službu přepravy?

Jetliže jdete do sauny, odebíráte snad tepelnou energii, nebo prostě hradíte částku za to, že jste si poseděl v sauně, vyhřáté na 100°C? Je Vám jedno, jak provozovatel saunu vytápí na požadovanou teplotu.

Jdete-li do restaurace, předloží Vám číšník účet za energii, spotřebovanou na vaření, smažení, pečení, vytápění a osvětlení restaurace, nebo Vám předá účet kde je prostě napsáno kolik máte zaplatit za večeři?

Stejné je to u služby vytápění. Vlastník jednotky odebírá (například) službu vytápění. Tato služba spočívá v udržování projektové teploty v místnostech domu. Vlastník nemusí odebírat zboží (tepelnou energii) od nikoho. Odebírá službu. Je mu úplně jedno, jak mu SVJ zajistí, aby měl v bytě předepsanou teplotu. Samotná vyhláška č.372/2001 Sb. hovoří v § 2 o poskytování služby vytápění, nikoliv o odebírání tepelné energie. Může se Vám to nelíbit, ale to je asi tak vše, co s tím můžete dělat.
------------------------------------------------------------------

Pokud se domníváte, že některý celostátně platný právní předpis dnes ukládá kogentně povinnost rozúčtovat podle nainstalovaných přístrojů, pročpak tedy ten předpis necitujete?

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.