Vložil kolemjdoucí (bez ověření), 13. Únor 2014 - 18:47

Máte-li ve stanovách …v případě, že nastane situace, kdy bude schůze SVJ neusnášeníschopná, přecházejí pravomoce na Výbor SVj výjma rozhodnutí ve věcech, ve kterých je v souladu se zákonem o vlastnictví bytu oprávněno rozhodnout výlučně shromáždění SVJ.“

tak s ohledem na skutečnost, že ZoVB otázku určení výše odměn statutárnímu orgánu neřeší, se domnívám, že výbor zákon neporušil.

Pouze VS čl. VII. odst. 3 písm. l) svěřuje do výlučné působnosti shromáždění rozhodnutí o stanovení výše odměny členů výboru nebo pověřeného vlastníka.

A je věcí názoru zda za situace, kdy toto není stanoveno ZoVB, ale pouze stanovami, které současně ve stanoveném případě přenáší pravomoc na výbor,byl či nebyl výbor oprávněn.

Jelikož dle § 15 ZoVB shromáždění schvaluje výši a účel záloh, tak jste v podstatě schválili, že odměny budou vypláceny v očekávané výši 100 Kč/byt.

Pokud výbor funguje a stará se o dům a vlastnici nejsou schopni se ani jednou za rok sejít a projednatvěci týkající se správy a péče o jejich majetek ta co?

Výbor má pracovat zdarma?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.