Vložil Jenda (bez ověření), 13. Únor 2014 - 18:06

Pane Lake, Vy jste to dokonale popletl :-)

Dovolím si připomenout NOZ §1186 (2) Převádí-li vlastník vlastnické právo k jednotce, doloží nabyvateli potvrzením osoby odpovědné za správu domu, jaké dluhy související se správou domu a pozemku přejdou na nabyvatele jednotky, popřípadě že takové dluhy nejsou. Za dluhy, které na nabyvatele jednotky přešly, ručí převodce osobě odpovědné za správu domu.

A vycházím-li z úvodního příspěvku, kde se píše, že se kupující a prodávající domluvili na přechodu „dluhu“ na kupujícího, tak Vaše námitka ztrácí smysl. Nejde o žádnou manipulaci, obě strany se na tomto domluvili v kupní smlouvě. Takže to rozhodně v tomto případě není automaticky.

Takže prodávající v souladu s NOZ chce vyčíslit po odpovědné osobě, jaké dluhy přejdou na nabyvatele jednotky. Nic složitějšího v tom tentokrát není. Postup, jak se k nějakému číslu dobrat jsem navrhl. Navrhněte svůj postup, ať pisatelce pomůžete.

O tom, jestli se to děje i automaticky bez dohody prodávajícího a kupujícího bychom mohli dále diskutovat, ale tentokrát to není tento případ :-)

Jenda

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.